Amazonas

INDIANER, PIRAYOR OCH ROSA DELFINER

Nedan finner du de djungellodger som vi har valt ut och rekomenderar, vill du ha fler förslag, kanske du vill till en speciell plats eller har något annat speciellt önskemål ber vi dig kontakta oss. Vi har en bra och personlig kontakt med ett 20-tal lodger i Amazonas. På alla lodger, om inte annat framgår, ingår det tre guidade turer per dag. Första och sista dagen går halva dagen bort. Första dagen kommer man fram vid lunch och sista dagen åker man efter frukost. Så även om det står t ex 4 dagar och tre nätters paket så blir det i själva verket 3 hela dagar och 3 nätter. Sist på denna sida hittar du en packlista med saker, förutom det vanliga,  som du kanske inte tänker på att du bör ha med dig.

DJUNGELTURER SOM UTGÅR FRÅN STADEN COCA

Vi har valt att presentera två st olika djungellodger i Coca. Den ena ligger ca 5 timmar in i Amazonas regnskogar och den andra ca 1 timme från Coca. Först åker man buss 10 timmar för USD20 t o r eller så flyger man i 35 min för ca USD190 t o r till Coca. Väl i Coca blir man mött av personal från lodgen. Sedan färdas man med kanot längs floden Rio Napo sista biten.

AMAZON DOLPHIN LODGE – USD200/DAG

amazon-dolphin-lodge

Det tar ca 5-6 timmar att ta sig från Coca till Amazon Dolphin Lodge. Amazon Dolphin Lodge drivs av Kichwa indianer med hjälp av andra personer som inte tillhör lokalbefolkningen. Detta gör att engelska fungerar alldeles utmärkt. Här kostar det ca USD200/dag och man håller väldigt hög standard. Lodgen byggdes färdigt under år 2009 då även verksamheten startade. Den drivs av stiftelsen Yuturi Conservation Group, som har drivit Yarina lodge i över 20 år. Stannar du mer än 4 dagar så garanteras du att få se Amazonas mytumspunna rosa delfiner.

Här går inkomsterna till att hjälpa den lokala ursprungsbefolkingen och de flesta anställa är indianer från området.

YARINA LODGE – USD90/DAG 

yarina-lodge

Yarina Lodge har funnits i över 20 år och ligger endast 45 min in i Amazonas och drivs av samma stiftelse som Amazon Dolphin Lodge, Yuturi samt av Kichwaindianer. Det här alternativet är det billigaste alternativet av dem turer som utgår från Coca och som vi presenterar här. Här är det endå hög kvalitet och det erbjuds bl a pirayafiske, besök hos en indianfamilj, nattlig kanotfärd för att titta på kajmaner etc.

Fördelen med Yarina är att de kan vara flexibla med din vistelsetid, dvs hit kan du åka vilken dag i veckan som helst till skillnad från de andra lodgerna som ligger längre in i Amazonas som oftast bara har in- och utresa fredagar och måndagar. Skulle du vilja stanna några extra dagar på Yarina kan du ordna det på plats. Yarina är ett mycket bra alternativ för de som inte vill spendera mycket tid på resande fot och för dem som vill vara flexibla.

DJUNGELTURER SOM UTGÅR FRÅN STADEN TENA

Här har vi har valt att sammarbeta med en enda djungellodge. Den ligger ca 15 minuter från Tena med bil. För att komma till Tena åker man buss ca 3,5-4,5 timmar och det kostar ca USD20 t o r. Väl framme i Tena tar man en taxi 15 minuter för USD5 för att komma till lodgen.

HAKUNA MATATA LODGE – USD60/DAG

hakuna-matata

Hakuna Matata ligger endast 10 km från Tena, huvudstad i Napo provinsen. Denna privata hacienda på cirka 150 hektar är den perfekta platsen att njuta till fullo en oändlig rad aktiviteter, som Napo lämpar sig för mer än någon annan plats. Hakuna Matata ligger precis vid stranden av den kristalklara floden Inchillaqui River.

På Hakuna Matata finns det massor av aktiviter, man kan ha fullt upp hela dagarna, eller så kan man bara vara, och inte göra något alls. Läsa en bok, bada i poolen eller sova i hängmattan. Lodgen fokuserar på bra service och god mat och goda drycker. Det här är något av en familjelodge som lämpar sig för alla i familjen och är nog det bästa alternativet om man reser med småbarn.

Inga turen ingår, utan istället köper man till dem turen man vill ha.

DJUNGELTURER SOM UTGÅR FRÅN STADEN LAGO AGRIO

Vi sammarbetar med två st djungellodger i Cuyabeno Naturreservat där Lago Agrio ligger. För att ta sig hit tar man antingen flyget 45 min för ca USD180 t o r eller så åker man nattbuss 8 timmar för ca USD20 t o r. Vi rekomenderar även här buss, då Quitos nya flygplats ligger ca 1-1,5 timme från Quito. Lägger man där till att man måste checka in minst en timme innan så måste man alltså åka från Quito ca 3 timmar innnan avgång och då tycker vi att man lika gärna kan ta nattbussen. Lodgerna här är oftast billigare än dem som utgår från Coca eller Tena. Detta beror på att flera olika lodger delar både utsiktstorn och och en sjö.

GUACAMAYO LODGE – USD53/DAG

GUACAMAYO

Cuacamayo Lodge ligger endast 1,5 -2 timmar med buss och 2 timmar med kanot från Lago Agrio. Kanotresan går fortare på hemvägen då man inte spanar efter djur. Här är det bra djungelstandard, rent och trevligt, god mat och kunniga och engelsprpåkiga guider. De flesta som besöker Guacamayo förvånas av att de fått sett mycket mer djur än vad dem hade förväntat sig. Oftast har de sett djur som de inte trott de skulle få se, t ex rosa delfiner, anakondor, apor, papegojor av alla möjliga slag, kajmaner och massor av olika insekter. Den stora fördelen med Guacamayo Lodge är att de har ett alldeles eget utsiktstorn, som dessutom ligger på samma plats som lodgen.

Här får du mer info om Guacamayo Lodge

JAMU LODGE – USD67/DAG

jamu-lodge

Jamu Lodge är granne med Guacamayo Lodge och ligger alltså 1,5 -2 timmar med buss och 2 timmar med kanot från Lago Agrio. Här är standarden något högre än på Guacamayo Lodge. Här har man också engelsspråkiga kunniga guider. Det som skiljer Jamu Lodge från Guacamayo Lodge är att Jamu inte har något utsiktstorn och att man har lite högre standard på i princip allt, guider, mat och logi. Här får man också se rosa delfiner, anakondor, apor, papegojor av alla möjliga slag, kajmaner och massor av olika insekter. Här hittar man tarantellor och Guantas inne på lodgen.

REKOMENDERAD PACKLISTA

Det är inte så formellt i djungeln.

•   Bekväma tunna kläder. Det blir mycket gående och det är varmt.
•   Långärmade t-shirts och långärmade byxor. Dessa skyddar mot insekter.
•   Jacka för “kyliga” kvällar, som kanske med svenska mått inte är så kalla.
•   Badkläder och ev en extra handduk för bad i floden.
•   Hatt eller keps. Insekter faller ofta ner från träden.
•   Sandaler och gjympaskor. Gummistävlar får man låna på plats.
•   Regnjacka och regnponcho. (Man får låna stövlar upp till storlek 44)
•   Myggmedel.
•   Bra ficklampa med extra batterier för nattliga vandringar.
•   Kikare.
•   Grenuttag om du har många saker som du vill ladda.
•   Platspåsar att förvara fuktiga och blöta kläder i under hemresan.
•   Bok eller annat tidsfördriv.
•   Personliga saker som du själv gärna vill ha med.

För mer information kontakta oss.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s