Med svensk guide

PATRICK – ECUADORGUIDEN OCH JHOMANA GUESTHOUSE I QUITO

pato-galapagos

Patrick driver både Ecuadorguiden.se och Jhomana Guesthouse i Quito Ecuador.

Jhomana Guesthouse är ett av få turistföretag i Quito som har fått utmärkelsen “Destintivo Q” som är ett bevis på att man inte bara bryr sig om sina gäster utan också om sina anställda, leverantörer men också om miljön. Mer information om Jhomana hittar du här; www.jhomana.com.

Ecuadorguiden.se känner du redan till eftersom du läser detta. Det som du kanske inte känner till är att Patrick även bloggar om turism i Ecuador på Ecuadorbloggen.se och att Ecuadorguiden.se nu även kan hjälpa dig med att boka din resa och utflykter i Cusco, Peru och Machu Picchu. Vi sammarbetar numera med en av Cuscos bästa guider.

Patrick frilansar som reseledare i hela Sydamerika och driver dessutomsedan 1999 sajten Utlandssvenskar.com

ALFONSO – HOTEL LA ALDEA PÅ PLAYAN I ATACAMES

alfoncito

Alfonso må ha det mest latinska namnet av oss alla, men det är nog han som är mest svensk av alla. Alfonso som driver Hotell La Aldea bor fortfarande i Sverige och pendlar mellan Sverige och Ecuador. Hotel Aldea färdigställdes så sent som i augusti 2009 med målsättningen att hålla väldigt hög standard även med svenska mått sett. Hotellet har en egen swimming pool och restaurang i anslutning till denna. Rummen är är mysiga och modernt planerade. Varje rum har en balkong med utsikt mot havet. Aldea erbjuder även ett penthouse högst upp i byggnaden och två st mindre lägenheter med 2 sovrum med plats för 2 personer i varje rum, en liten matsal med eget kök, ett litet vardagsrum med kabel-TV och en liten uteplats.

La Aldea ligger vackert beläget på stranden i byn Atacames med ca 20.000 invånare. Här är det sol och 20-30 grader varmt året runt.

ROGER – FÅGELSKÅDNING I ETT AV VÄRLDENS FÅGELRIKASTE LÄNDER

ROGER

Roger jobbar som frilansande fågelguide i Ecuador, ett av världens fågelrikaste länder. När man pratar om djur och fågelskådning nämns ofta Galapagos först, men i Ecuador finns det massor av andra platser att se djur och framför allt fågelskåda. Den lilla byn Mindo som ligger i sk molnregnskog är lite av fågelskådarnas Mecka och ligger endast ett par timmar från Quito. Amazonas regnskogar är en annan populär plats när det gäller fågelskådning. Oavsett vilken plats du väljer så kan Roger hjälpa dig med guidningen. Han har många års erfarenhet av fågelguidning i Ecuador och även i Peru. Roger är bosatt i Quito så det är enkelt att stämma träffa på vårt kontor på Hostal Jhomana. Fågelskådningsturismen i Ecuador har på senare år blommat upp ordentligt med nya djungellodger med bra infrastruktur för fågelskådning.

För mer information kontakta oss.

Advertisements

One thought on “Med svensk guide

  1. Härligt att läsa om företag som tar ansvar! Grattis! Som svensk känner jag mig riktigt stolt..även om vi alla får ta ansvar för oss själva men jag kan ändå inte hjälpa det 🙂 Så glädjande att läsa om ert miljöengagemang och att ni tar vara på er personal. Ett sådant företag är det roligt att kunna rekommendera till vänner och bekanta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s