Quito med omnejd

HEL OCH HALVDAGSUTFLYKTER SOM AVGÅR FRÅN QUITO

I och omkring Quito finns det massor av saker att göra och se. Vi erbjuder många olika halv- och heldagsturer men ni kan också göra mycket på egen hand. Vi erbjuder också en del svenskrelaterade turer; bl a så kan ni besöka det svenska välgörenhetsprojektet Stiftelsen Soptippen eller Archivo Blomberg där den kände äventyraren Rolf Blombergs dotter Marcela visar upp sin fars unika foto-, film- och boksamling och berättar om hur det var att växa upp med en pappa i stil med Indiana Jones. Rolf Blomberg har namngivit flertalet reptiler i Ecuador, bl a Ecuadors största groda, Buffo Blombergi och ormen Colorado Blombergi.

EL TELEFERICO – DEN BÄSTA UTSIKTEN ÖVER QUITO

TELEFERICO

El teleferico betyder linbana. Detta är en linbana som tar dig upp till 4100 meters höjd på berget Pichincha, med en fantastisk utsikt över Quito. En taxi från Av. Amazonas kostar ca USD3 och själva linbanan tar 10 minuter och kostar USD8. Detta är något som du kan göra på egen hand och just därför är det inte många som erbjuder denna tur med guide. Den dag du beger dig till el Teleferico bör du se till att himlen är klarblå så att du får bästa möjliga utsikt. Väl uppe finner man restauranger, cafeer, sovenirshoppar etc.

Bra att ta med sig är solkräm, regnjacka, tjock jacka och vatten.

QUITO REALITY – EN ANNORLUNDA CITY TOUR

QUITO

Vill du ha en annorlunda “city tour” då är den här turen definitivt ett riktigt bra alternativ. Quito Reality Tour skapades just pga att alla existerande city tours var så tråkiga, man besökte nästan bara kyrkor och torg. Den här turen försöker visa Quitos vanliga liv och befolkning. Du besöker bl a en park med en fatastisk utsikt över Quitos gamla del, en fabrik som tillverkar Quitos traditionella sötsaker på samma sätt som man har gjort under flera 100 års tid, en typisk frukt- och köttmarknad och “La Capilla del Hombre, Konstnären Guayasamins världsberömda museum som byggdes och anpassades utefter den konst som skulle ställas ut. Detta är en halvdags tur som börjar runt 08:00 och slutar kl 12:00.

LA MITAD DEL MUNDO – EKVATORN (MITTEN AV VÄRLDEN)

mitad-del-mundo

Detta är en halvdagstur som oftas äger rum på eftermiddagen. Förutom själva monumentet och ekvatorn som ligger på 0 longitud och 0 latitud så besöker vi också et litet museum som visar oss jordens dragningskraft, bl a hur vattnet i tre olika handfat rinner ner, i ett handfat rinner det i en virvel åt vänster, i ett annat i en virvel åt höger och mitt på ekvatorn rinner det rakt ner. Hur kommer det sig att du inte kan krossa ett ägg mellan dina händer men om du tar ett steg till höger så krossar du det utan problem?! Svaret på denna fråga får du bl a på denna tur.

RUMICUCHO – INKA RUINER BARA 30 MINUTER FRÅN LA MITAD DEL MUNDO

RUMINCUCHO

Det är inte bara Macchu Picchu i Peru som har inka ruiner. I staden Cuenca i Ecuador finner du inkaruinerna Inga Pirca och strax utanför Quito, i närheten av La Mitad del Mundo hittar du inkaruinerna Rumicucho.

Vi kombinerar ett besök på La Mitad del Mundo med Rumincuchoruinerna.

COTOPAXI/COTOBIKES – VÄRLDENS HÖGSTA AKTIVA VULKAN

COTOBIKES

Vi besöker Cotopaxi, världens högsta aktiva vulkan. Vi vandrar upp till första rastplatsen där vi äter lunch och vandrar på glaciären. Därefter cyklar vi ner, det tar ca 45 minuter. Man kan också välja att gå eller åka bil ner. En av dem absolut populäraste turerna som Quito har att erbjuda. Rekomenderas varmt!

QUILOTOA LAKE – ECUADORS MEST BESÖKTA VULKANSJÖ

QUILOTOA

Quilotoa är en av dem mest populära turerna i Quito med omnejd. Vi reser två timmar tills vi kommer till indianmarknaden Saquisili (söndag) eller Pujili (torsdag). Där stannar vi ca 1 timma. Efter ca en timmes ytterligare bussfärd kommer vi till Quilotoa lake som är en vulkansjö. Vi vandrar ner för kratern ner till sjön där vi stannar ca 1 timme. Därefter vandrar vi tillbaka upp eller så kan vi välja att rida på mulåsnor men det kostar USD8 extra. Bussresan tillbaka till Quito tar ca 3 timmar.

En alternativ tur är att vandra runt hela sjön och det tar ca 4 timmar och oftast sover man då över. Alltså kan vi erbjuda Quilotoa för både erfarna och oerfarna vandrare.

RIDNING I ANDERNA – HALVDAG, HELDAG ELLER FLERA DAGAR MED CAMPING

HORSES

Vi erbjuder halv-, hel- och upp till 4 dagarsturer inklusive camping i Cotopaxi nationalpark. Vi delar in deltagarna i grupper med avancerade och oerfarna ryttare. Har du ridit hela ditt liv kommer du verkligen att uppskatta denna tur i Anderna mitt bland snöklädda vulkantoppar. Har du aldrig ridit förr så kommer du också uppskatta denna tur som börjar med en liten mini ridskola i inhägnat område. Hästarna är speciallt utvalda så att vem som helst, oavsett erfarenhet kan delta.

MINDO – MYCKET MER ÄN FÅGELSKÅDARPARADIS MINDO

Mindo ligger i sk “humid forest” vilket är en blandning av vanlig skog och regnskog fast det mest liknar regnskog. Denna tur är ett måste för alla naturälskare. Här finner du massor av olika fåglar och Mindo kallas därför ofta för fågelskådarnas Mecka. Ecuadorguiden erbjuder svensk fågelskådarguide om så önskas, se mer under länken “Med svensk guide”. Det finns även mycket annat att se bl a fjärilar, vattenfall, floder ja allt som du kan tänka dig i naturväg. Är du lite mer äventyrlig rekomenderar vi istället Mindo Adventure här nedan. Lunchen intar vi vid foten av ett vattenfall.

MINDO ADVENTURE –  CANOPING, TUBING MM

TUBING

Denna tur är ett alternativ till Mindo Nature ovan. I pricip är det samma tur fast Mindo Adventure erbjuder precis som namnet mer äventyr. Förutom naturen i Mindo får du också göra sk tubing och canoping. Tubing är en slags lättare forsränning och canoping är ett sätt att färdas mellan trädtopparna med hjälp av en lina.

Tycker du om natur och äventyr är detta den ultimata turen för dig.

OTAVALO –  VÄRLDENS MEST KÄNDA INDIANMARKNAD
OTAVALO

Otavalo är kanske ett av dem få “måsten” om man reser till Quito. I princip alla som kommer hit besöker denna världsberömda indianmarknad. Även om indianmarknaden är huvudatraktionen så besöker vi även vattenfallet Peguche och den lilla staden Cotacachi och dess marknad som är världsberömd för sina högkvalitativa och mycket billga skinn- och träsnideriprodukter. Här äter vi också lunch innan vi åker hem igen.

PAPALLACTA –  BADA I VARMA VULKANISKA KÄLLOR

PAPALLACTA

Papallacta ligger på ca 3500 meters höjd, inbäddad mellan höga bergstoppar med fantastisk natur. I små bassänger av natursten med mineralrikt vatten från dem vulkaniska varma källorna kopplar vi av. De storslagna omgivningarna inbjuder till fina vandringar för de som önskar. Du kan välja mellan att bara besöka dem varma källorna eller att kombinera dem med en lättare guidad vandring lpå ca 40 minuter ängst en flod och därefter avsluta med dem avkopplande varma källorna. Här finns också en iskall flod om du vill kyla av dig i mellanåt. Många ecuadorianska läkare rekomendera asmatiker att besöka källorna då dem anses ha en läkande värkan.

RAFTING – FÖR NYBÖRJARE ELLER ERFARNA

RAFTING

Vi erbjuder rafting på flera olika platser i Ecuador, bl a i Amazonas. Vi har också en dagsutflykt från Quito. Ecuador anses som en av dem bästa platserna i världen för rafting. Dem olika turerna klassas in i olika svårighetsgrad, så beroende på hur erfaren du är så kan du själv välja svårighetsgrad. Det finns alltså rafting för både nybörjare och erfarna.

Advertisements

One thought on “Quito med omnejd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s